lisbethbach

CALIFORNIA I BILDER, DEL 1

 • Skrevet 25.07.2014 klokka 22:15
 • Kategori: CALIFORNIA

Miss you guys so much allerede:(

 

 

Svar på spørsmål

 • Skrevet 25.07.2014 klokka 22:14
 • Kategori: CALIFORNIA

Fikk noen spørsmål da jeg var i California som jeg tenkte å svare på nå, so here you go!

Hvilken dato dro du? Jeg dro 26. juni!

Åå så herlig! Hadde dere ikke klær ogsånt nå da siden kofferten ikke er der? Jo da! Det var som sagt hele gruppa som fikk koffertene forsinket pga. at bagasjebåndene på Heathrow ble ødelagt ellernoe. De fleste fikk de etter 3, 4 og 5 dager, mens noen(inkludert meg) fikk den etter 10 og 11 dager. De dagene koffertene var borte fikk vi penger til å shoppe for fra forsikringen! Eller, vi fikk ikke pengene mens vi var der, men nå som vi er hjemme sender vi inn kvitringer og får penger tilbake osv! Vi kjøpte det mest nødvendige første dagen, og andre agen dro på vi på skikkelig shoppingrunde og fikk kjøpt klær! :)

Har veldig lyst til å reise på språkreise eller utvekslingsår, er det noe som anbefales? JA! Grip sjangsene du har nå og lev mens du kan. Angrer ikke et sekund på at jeg betalte 40K for 4 uker i supre California, og jeg anbefaler virkelig alle som har muligheten, til å dra! Jeg tenkte selv å dra på utveksling i ett år, men fordi at organisasjonene ikke kan garantere at jeg får alle fagene jeg trenger, velger jeg heller å reise mye på egen hånd enten etter VGS eller i ferier osv. De fleste ender jo opp med å måtte betale for privatist og ta igjen noen fag VG3, men det er ikke noe jeg har lyst til. Altså utvekslingsår hadde sikkert vært helt supert, men personlig ønsker ikke å bruke masse krefter på å ta igjen fag 3.året når vi er avgangselever og russ, i tillegg til at det koster en del å ta opp igjen fag med privatist. Året i seg selv er jo i tillegg ganske dyrt.. Språkreise derimot anbefaler jeg alle til å ta! Du blir kjente med så utrolig mange, du får oppleve en helt annen kultur, du blir mer selvstendig og moden ikke minst! Er egentlig skikkelig gira på å dra på språkreise igjen neste år til en annen destinasjon, hehe!

Koster det penger å vakse klær? Ja, det gjør det. Det er et vaskerom på campus som er åpent fra kl.10AM-12PM hvor du kan vaske og tørke de i trommel. Å bruke vaskemaskina koster 1 dollar og trommelen koster 50 cent!  Du kjøper et vaskekort der som du fyller på osv!

FØTTENE PLANTA PÅ NORSK JORD

 • Skrevet 24.07.2014 klokka 01:12
 • Kategori: CALIFORNIA

..Etter mange tårevåte klemmer & goodbyes, en kjempelang reise og 6 kg overvekt er vi endelig framme i Oslo! Eller, det er vell 4 timer snart siden vi landet på Gardemoen. Det var så trist å si farvel til den første norske gruppa som dro på mandag(amerikansk tid) og bedre ble det ikke når vi skulle dra fra resten selv. Tror ikke jeg har sett så mange ansikt gråte på lenge! Flyturen fra San Diego til London gikk overraskende nok kjempefort, og føltes ut som 4 timer maks? 

Når vi kom til Oslo ble det litt mer gråting og klemming på østleningene som ble hentet der, før vi som reiser innenlands i morgen sjekket inn på Park inn. Jeg ligger alene på et rom, og dere kan tro det var en stykk happy Lisbeth som fikk egen dobbeltseng med svære, gode puter og dyner! Rommet var overraskende fint og stort, så her er det ingen sure miner iallefall! I morgen skal jeg opp kl.6 for å spise en siste frokost med Emilie og Kristine som skal sjekke ut 6.30.. Selv skal jeg ikke sjekke ut før 8.30, men hva gjør man ikke for vennene sine? Hehe. Flyet mitt går 12 i morgen og jeg gleder meg til å komme hjem til hverdagen egentlig, selv om California var helt fantastisk og en utrolig utrolig fin reise!Hadde det litt(veldig) festilig isted, hehe

 

Poster de siste bildene fra California i morgen eller fredag en gang, så stay tuned. Har også filmet en del under oppholdet og begynner å redigere så snart jeg får tid! Nå skal jeg drikke norskt vann, spise sjokolade og se film før jeg sovner. Frykter for at jeg sovner under filmen, men men..

 

 

THE LAST COUPLE OF DAYS

 • Skrevet 19.07.2014 klokka 08:06
 • Kategori: CALIFORNIA

DAGENE FLYR, og jeg beklager for null oppdatering de siste dagene. Siden sist har vi vært i Beverly Hills igjen, på Venice beach & Santa Monica, tilbragt en time på museum, blitt graduated, hatt bbq- kveld og nytt dagene maks. Idag dro de fleste av vennene mine til San Fransisco, men Therese er heldigvis på Campus så jeg overlever. Vi som ikke dro til SF fikk enten muligheten til å dra å shoppe eller å dra til Seal beach. Vi valgte sistenevnte, men burde kanskje tatt kjøpesenteret. Ble sinnsykt solbrent på lik linje som de fleste andre, og akkurat nå brinner trynet mitt no inni h*****.
..Kunne fint vært foruten denne museumsturen også

Alt der var ganske kjedelig, men denne spagettilignende greia var et unntak. Imorgen skal vi bare ta det med ro på campus og ha litt aktiviteter her, før vi skal på shopping på søndag.Vet ikke helt hvordan det blir med bloggen fram mot hjemreise nå foressten. Prioriterer andre ting her først, så får bloggen komme i andre rekke akkurat nå. Gruer meg faktisk til å dra hjem, samtidlig som det blir utrolig godt å kunne skru på 3G'en, få norskt vann fra springen, lufta, norsk mat, familien & vennene og ikke minst senga mi tilbake. Kommer til å savne alle de superherlige menneskene jeg har blitt kjent med her, varmen og omgivelsene så mye.. Selv om jeg møter de fleste igjen allerede i september på reunionparty, blir det utrolig rart å ikke omgås med de 24/7 lengre. Jaja, den tid den sorg! Nå skal jeg se noen episoder med PLL før jeg tar kvelden.

 

On the Top of the World

 • Skrevet 14.07.2014 klokka 18:44
 • Kategori: CALIFORNIA

Er det rart jeg er forelsket? Ord kan ikke beskrive den følelsen jeg(og sikkert alle andre) fikk da vi gikk ut fra heisen i 109 etasje. Først gikk vi rundt inne i tårnet hvor det var masse sittegrupper, bar og snacks&souvenirbutikk. Minte meg egentlig ganske mye om Tyhålttårnet i Trondheim, hehe! Vel, dette var helt til vi fant ut at vi kunne gå enda lengre opp og UT. Ute var det 3 karuseller og blandt de var verdens høyeste karusell. Overrasker meg selv stadig vekk, fordi jeg hadde aldri i livet trodd at jeg skulle sette meg oppi verdens høyeste karusell! Trodde jeg skulle tisse på meg av nervøsitet først, men i etterkant angrer jeg ikke et sekund på at jeg ble med opp i den. Anbefaler virkelig alle som er i tårnet til å ta den, for selv om du ser hele Vegas fra tårnet ble det noe helt annet når du dinglet med bena 350 meter over bakken!  Etterhvert ble vi stående og se på solnedgangen, og fy søren så uvirkelig og magisk det var! Etter noen timer i tårnet ble vi kjørt i bussene til Las Vegas skiltet, før vi dro tilbake til hotellet igjen.

Nå skal vi snart møte opp i the quad. Regner med at det blir noen aktiviteter eller noe i den duren, før det blir lunsj og noen timer på skolebenken. I kveld tror jeg planen er å dra inn til Los Angeles for å se "LA by night". Gleder meg! Ha en fin mandag alli hopa 

Welcome to Las Vegas bby

 • Skrevet 14.07.2014 klokka 09:21
 • Kategori: CALIFORNIA

 

Fy søren, Las Vegas var en helt utrolig og fantastisk by! Vi kom fram rundt midnatt på fredag, og det første vi gjorde var å sjekke ut utelivet. Eller, vi dro dit vell egentlig for å kjøpe mat etter litt for mange timer på buss, men på markedet eller gaten(jeg vet ikke helt hva det var, jeg) støtet vi på litt av hvert. Byen var akkurat slik jeg hadde forventet i allefall! Full av liv, fulle mennesker, lettkledde mennesker i alle aldre og for ikke å snakke om varmen! Lørdag var nok en effektiv dag. Vi stod opp tidlig, shoppet, steiket oss noen timer på Treasure Island, dro tilbake til hotellet og solte oss, dusjet og ordnet oss, før  dro til Stratosphere Tower! Tenkte å poste et eget innlegg om Stratosphere Tower i morgen, for fy søren det var noe av det mest fantastiske jeg har opplevd i løpet av mitt 16-års lange liv! Las Vegas var foressten utrolig varmt! Det var 40 grader i skyggen når klokken bikket 14, og det var aldri kaldt! På natten var det like varmt som på dagen hjemme i Norge når vi har sommer.. 

 

Idag spiste vi burger på Hardrock cafè til frokost, tittet i butikker og satte kursen mot campus i 4 tiden. Bussturen hjem gikk fortere enn forventet, men jeg vet ikke helt om det var fordi bussjåføren var litt hard på gassen eller om det var fordi jeg sov hele veien.. God kombinasjon kanksje??


Hadde sykt lyst på en sånn helt til jeg fant ut at det var såpe.. :/                                                                               

Her er Treasure Island! De er kjent for å ha Las Vegas beste poolparties!
Caesar Palace hvor Hangover ble spilt inn!

Dette var bare et lite fåtall av alle bildene jeg har tatt, men tenker heller å poste masse bilder av Stratosphere i morgen! 

C.S.U.L.B

 • Skrevet 11.07.2014 klokka 08:57
 • Kategori: CALIFORNIA

 

Lokal tid i California nå: 23:56// norsk tid:08:56

"Let's play a game" tror jeg må være den setninga læreren sa mest idag. Som du kanskje allerede har skjønt, så var det å leke leker typ det eneste vi gjorde på skolen idag. Etter skolen dro vi på teknisk museum, noe jeg fint kunne vært foruten. Vi begynnner foressten å savne norsk vann (og luft) noe sinnsykt, og jublet litt da vi fant vossvann idag! Etter museumet dro vi tilbake til campuset og spilte inn en flashmob, og senere nå ikveld har hele gjengen vært på Target og kjøpt inn nødvendigheter til morgendagen. Vi drar ikke før 13:30 amerikansk tid (21.30 norsk tid) til Las Vegas, så i morgen er planen å slappe litt av. Alt er veldig stress her egentlig! På et vis har du mye fritid til å vase rundt, men det er liksom aldri mer enn 1 time, så du rekker ikke så mye lell. Vi gjør noe her HELE tiden og har det sinnsykt gøy! Reisen til Las Vegas tar ca. 6 timer, men fordi at vi skal innom en outlet hvor vi får 4 timer på å shoppe, sååå kommer reisen til å ta rundt 10 timer. Langt, men vet det kommer til å være så sykt verdt det når vi kommer fram! 

iHop

 • Skrevet 10.07.2014 klokka 08:53
 • Kategori: CALIFORNIA

 

Kan noen være så snill å stoppe tiden? Bare for noen få dager, eller uker? Tiden her i California går way to fast, og jeg kan ikke tro vi har gjort ferdig 2 uker her allerede. Tar det som et tegn på at vi har det kjempebra! På to uker har jeg møtt så utrolig mange flotte mennesker, blitt kjent med mange og knyttet nye bånd. Det er så rart og uvirkelig å være her, og jeg vet ikke om det noen gang vil gå opp for meg at jeg er her. Tusenvis av mil hjemmefra og borte fra alle jeg står nær og kjenner, ligger jeg i sengen min i USA. Helt alene. 

Veeeeel, over til noe annet. Idag startet jeg dagen med en joggetur før frokost, før vi solte oss litt på gresset utenfor campus og vasket klær(!!!) til den store gullmedaljen. Etter skolen dro jeg, Oda og Maje på iHop før vi tok i mot de nye studente som kom i kveld! Vet ikke hvordan det er på de andre campusene til EF, men her er det iallefall sånn at hver gang det kommer en ny gruppe studenter skal de som allerede har ankommet synge en velkomstsang og danse. Artig påfunn egentlig, husker jeg ble litt overassket da jeg så en svær bunsj med mennesker synge og danse sent på kvelden da vi kom! Meeen nå skal jeg klappe sammen macen og gå å legge meg! Satser på at jeg hører alarmen i morgen tidlig og rekker å trene før skolen. Etter skolen skal vi enten på museum eller til Hollywood igjen(satser på sistenevnte!). Nydelige Oda og Maje♥


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNIVERSAL STUDIOS

 • Skrevet 08.07.2014 klokka 08:52
 • Kategori: CALIFORNIA

 

Heia! Ååå Universal studios igår var råbra! Vi tok omtret alle karusellene som var å finne og  Studio Tours for å se Westeria Lane to ganger. Var så sinnsykt kult å kjøre forbi alle de titalls settene til serier som CSI, frustrerte fruer og settet hvor noen av scenene til Grey's har blitt spilt inn blant annet! EF hadde også leid et nokså svært område hvor de disket opp med MASSE god mat og kaker. Vi kom hjem ganske sent igår og jeg slukna i det jeg kom inn på rommet. På mandager har vi heldigvis sen skole(13:30-17:10), så idag startet jeg dagen med en løpetur før vi alle dro til bassenget å steiket, etterfulgt av noen timer skole. I kveld har vi vært i downtown Long Beach å sett 22 jump street på kino, som foressten var utrolig bra hihi! 


Therese og meg måtte ta det obligatoriske turistbildet hehe
I morgen står outlet på planen, og jeg gleder meg til å dra kortet varmt på nikeklær blant annet(♥♥♥♥♥). Hørte rykter om at det var finvær hjemme også nå, så jeg håper alle fortsatt nyter dagene! 

LIMORIDE

 • Skrevet 06.07.2014 klokka 09:10
 • Kategori: CALIFORNIA

ÅH, IDAG HAR VÆRT EN FANTASTISK FIN DAG! Startet med at vi dro på 2nd street stranden og var der i noen timer, før jeg og noen andre dro på campus og ordnet oss og dro ut i tidenes limobuss sammen med en del andre! Eller, før dette FIKK JEG FAKTISK KOFFERTEN MIN! Limoturen var sinnsykt kul, og vi var i både Hollywood og Beverly Hills! Selve turen varte i 5 timer, og det var såå gøy. Det var først når jeg hang ut av vinduet på bussen at jeg innså at jeg er her, her i California. Lille meg på 16,5 år alene i California. 

Nå skal jeg finne senga, må opp akkurat litt for tidlig i morgen.. Går egentlig fint det også, for i morgen står Universal Studios for tur!  Håper alle fortsatt har en fin sommer, og nyter dagene skikkelig!

 

DISNEYLAND

 • Skrevet 06.07.2014 klokka 08:56
 • Kategori: CALIFORNIA

Heihei!

Disneyland var sinnsykt bra, og jeg klappet meg selv på skuldra to ganger når jeg tok karuseller for første gang. Det var noen ganger vi lurte på om vi skulle smelte i varmen, men det gikk helt fint. Når klokken slo 21:00 begynte folk å strømme til fra alle kanter og fyrverkeriområdet(?) ble enda mer crowded enn det var tidligere. Vi som ikke hadde fått plass inne i gjerdene ble fint nødt til å sirkle rundt området i en time, for her hjalp det ikke med noe "kjære mor" til vaktene ass. Foressten, rett før vi bestemte oss for å dra til fyrverkeriområdet gikk vi innom den sjukeste godisbutikken. De hadde så sinnsykt mye god sjokolade, kaker, godterier og is *smelter*. Her kommer iallefall noen bilder fra Disneyland! Fine, fine Maje♥

 

NESTEN PERFEKT

 • Skrevet 04.07.2014 klokka 07:23
 • Kategori: CALIFORNIA

Heihei tjejor!

Sorry for null oppdatering igår, men dagene her går i et sett! I tillegg skjedde det ikke noe spesielt, annet enn poolparty igår kveld. Idag hadde vi tidlig skole igjen før vi dro på et digert kjøpesenter! Sorry as mor, men med Ralph Lauren, Michael Kors, Burberry, Nike, Abercrombie, Escada og litt for mange andre butikker var det vanskelig å holde seg..(♥♥♥♥♥) Kofferten min har foressten enda ikke kommet, men nå tror de(igjen) at det skal ordne seg på lørdag! Nå har vi nettopp vært på outdoor movie, og skal snart legge oss hihi

De nutrition barsene og alomond pops greiene må dere foressten prøve om dere finner de! Jeg og Therese har omtrent levd på de de siste dagene, og jeg kødder ikke når jeg sier at den cookie dough baren er bedre enn sjokolade. I morgen er det 4th of July(nasjonaldagen til USA) og vi skal tilbringe hele dagen i Disneyland! Ser skikkelig fram til det og tror det blir superbra! Woi dette ble et skikkelig rotete innlegg, men whatever. Vi snakkes♥

 

LAGUNA BEACH

 • Skrevet 02.07.2014 klokka 09:15
 • Kategori: CALIFORNIA

Heisann alli hopa!

Idag hadde vi tidlig skole fra 8.30-12-00, før vi spiste lunsj og dro til Laguna Beach. Det er visstnok en av de mest kjente strendene i LA og med mange butikker,  gode resturanter, strand, sol(krem)  og sjokoladebtuikker holdte vi ut! På slutten av oppholdet vårt der så vi foressten en gammel dame som satt i rullestol og med et skilt som sa "help me". Samvittighetsfulle ungdommer som vi er dro Therese, Oda, Maje og jeg på et bakeri rett ved å kjøpte mat til henne. Dagens gode gjerning CHECK!

 Therese og Oda

Fine fine Therese♥

Da vi kom hjem til campus igjen dro jeg og Oda ut for å trene litt, og nå står senga for tur! Forressten; jeg lever fortsatt uten koffert. For å være ærlig vet jeg ikke hvor i verden den er, og jeg tror heller ikke at de kommer til rette med det første..Håper selvfølgelig på god karma og at den kommer i morgen da..

-Lisbeth

 

LET'S GO TO THE BEACH

 • Skrevet 30.06.2014 klokka 09:21
 • Kategori: CALIFORNIA

Heisann! 

Dag 4 er forbi og jeg sitter allerede igjen med masse gode minner, og en litt for solbrent hud. Six flags stod for tur idag, men siden verken jeg, Maje eller Oda hadde meldt oss på den, så dro vi på en strand, shoppet i 2nd street og spiste food! I løpet av de 2 timene vi lå der fant vi fort ut at solfakter 15 ikke hjelper. Så til de av dere som var på språkreise ifjor og sa at man ikke trengte så mye solkrem her fordi solen ikke var så sterk, dere lyver.  Foressten; Jeg skulle egentlig ønske at nordmenn var litt mer som (de fleste) amerikanere. Nå tenker jeg mest på reaksjonen deres når de ser en person med f.eks et fint antrekk eller en fin veske de liker. En jevnaldrig jente vi møtte på gaten sa for eksempel "Nice outfit, looks so cute" helt random til meg idag.  Hadde samme person sagt dette i Norge hadde vel h*n som fikk komplimentet sett litt rart på vedkommende. Dette gjelder jo selvfølgelig ikke alle, men dere tar poenget. 

Ellers er ting fortsatt like fantastisk her om du ser bort ifra den svidde ryggen min, og solbrent-håndmerke på låret til Oda. Flyplassen i London har foressten greid å sendt alle koffertene til San Diego nå, og 26/32 har fått koffertene sine levert på campus. Jeg var selvfølgelig ikke en av de, men de har sagt at den skal komme i morgen tidlig så jeg lever i håpet! I morgen har vi ettermiddagsskole, så vi slipper heldigvis opp sååå tidlig! ♥Ha en fortsatt go dag tihi

 

CLOSE TO HEAVEN

 • Skrevet 29.06.2014 klokka 08:19
 • Kategori: CALIFORNIA

 

Heihei! 

Idag startet jeg og krissy dagen med en handletur på Target! Frokost og lunsj er ikke inkludert lørdag & søndag på campus, og derfor tenkte vi at vi like så godt kunne kjøpe noe selv om vi alikavel skulle bruke ekstra penger på det. Etter frokost tok vi "skolebilde" med alle studentene som er her nå, før turen gikk videre til LA! Vi kjørte buss og var innom flere kjente steder som Staple center, Hollywood skiltet, Walk of fame, Walt Disney concert hall og farmer market. Tror egentlig alle (som ikke har vært på walk of fame eller googlet plassen) ble litt overrasket. Det var to gangfelt(?) som gikk på begge sider av en vei og hele plassen var sykt crowda. Det var folk OVERALT, det var sinnsykt varmt og vi hadde knapt med tid..MEN vi fikk iallefall shoppet en del og svidd litt penger idag! Koffertene er foressten ikke kommet enda, og jeg tror alle begynner å bli maks utålmodig nå.. 

Håper alle har en kjempefin sommer og koser seg masse, så snakkes vi!♥

DAY 1 IN PARADISE

 • Skrevet 28.06.2014 klokka 07:37
 • Kategori: CALIFORNIAHerreguuud jeg har ikke ord for hvor mye jeg elsker dette stedet allerede! Idag hadde vi først "orientation walk"og en tur til Target for å handle litt (u)nødvendigheter ettersom bagasjen vår fortsatt ikke er kommet.. Etter lunsj fikk vi vite hvilken klasse vi kom i før vi hadde litt skole og i  femtiden dro vi på utflukt til Seal beach! 

I morgen står LA og Hollywood for tur og jeg gleder meg såå mye! Hørte rykter om at det blir en del shopping i morgen også og at koffertene kommer til rette, så tror det blir en veldig bra dag! Vi ligger foressten 9 timer etter dere, så når jeg poster dette er klokken 22:41 her!

Vi snakkes ♥

Avreisedag

 • Skrevet 28.06.2014 klokka 07:11
 • Kategori: CALIFORNIA

 

 

Etter en 24 timers reise, løping fra en terminal til en annen og 33 bagasjer mistet, er vi ENDELIG framme i California! Flyturen fra London til San Diego er desidert noe av det drygeste jeg har vært med på, og jeg trodde det skulle turne for meg da jeg våknet opp fra en nap og så at det fortsatt var 8 timer igjen av flyturen..Men med godt selskap, gode stoler og filmer gikk det fint! 

 

 


Fine Kikks og Jacob

 

Kommer et innlegg veldig snart om dag 1 her i California, so stay tuned! 

 

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Juni 2014 » Mars 2014
hits